Τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη , δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την αντίληψη και της σημερινής δεξιάς, ως προς την άσκηση της εξουσίας .

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο για το «Επιτελικό Κράτος» ο υιός Μητσοτάκης , στοχεύει στην πλήρη άλωση του κράτους και στην μετατροπή του σε κομματικό με δικές του υπερεξουσίες .
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο αποτελεί μια πρωτοφανή -στην ιστορία των ελληνικών πολιτευμάτων και σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας- υπερσυγκέντρωση εξουσιών στα χέρια ενός και μόνο προσώπου, του πρωθυπουργού.
Η επιστροφή σε ένα σκοτεινό παρελθόν, πριν της ψήφισης του συντάγματος του 1974, θέτει ευθέως ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας της κυβέρνησης. Το πρωθυπουργικό διευθυντήριο ,το οποίο ονομάζεται προεδρία της κυβέρνησης , είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του υιού Μητσοτάκη , ο οποίος με το έτσι θέλω ανέλαβε και την ΕΥΠ και την δημόσια ενημέρωση .
Οι υπουργοί απλά αναλαμβάνουν να εκτελούν της αποφάσεις της προεδρίας της κυβέρνησης, η οποία έχει όλη την κυβερνητική ευθύνη, αλλά και την ευθύνη της δημόσιας διοίκησης ..
Ο απόλυτος, με το νομοσχέδιο , άρχοντας υιός Μητσοτάκης έχει και την αρμοδιότητα διορισμού ενός μεγάλου αριθμού γενικών γραμματέων που υπάγονται απευθείας στον ίδιο , όπως επίσης και τον διοικητή της αρχής διαφάνειας .
Βεβαίως για τον απόλυτο άρχοντα υιό Μητσοτάκη , οι ανεξάρτητες αρχές δεν προσφέρουν τίποτα και για αυτό τις καταργεί .
Το κομματικό κράτος της δεξιά στήνεται με γοργούς ρυθμούς. Το «Επιτελικό Κράτος», προϋποθέτει αποκεντρωμένες διοικήσεις , καμιά σχέση δηλαδή με αυτό το σχέδιο – έκτρωμα που έχει κατατεθεί .
30-7-19 Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

Σχόλια