Ο “Λύκος “ του Νεοφιλελευθερισμού ακονίζει τα δόντια του …….

Αδιόρθωτα νεοφιλελευθεροι οι  κυβερνώντες της Ν.Δ. , δεν διδάσκονται από την υγειονομική κρίση κατά την  οποία κατέρρευσε το αφήγημα της ιδιωτικής υγείας 
   Παρόλο που αναγκάζονται να παραδεχθούν δημόσια, με πόνο καρδιάς βέβαια, τον ρόλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) σε αυτή την πανδημία, δεν το στηρίζουν . 
Κι επειδή στην αναμπουμπούλα χαίρεται  ο λύκος, σχεδιάζουν και υλοποιούν το σχέδιο τους  με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)
   Την ώρα που η Τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην κοινωνική αλληλεγγύη καταργούν τον “ΦιλόΔημο ” , οποίος στην περίοδο της οικονομικής κρίσης ήταν ενα σημαντικό εργαλείο για την Αυτοδιοίκηση.
Ετοιμάζουν να ιδιωτικοποιήσουν 10 λιμάνια, μεταξύ αυτών και της Αλεξανδρούπολης, εν μέσω μια τεράστιας κρίσης η οποία μπορεί βεβαίως να είναι στο τέλος, παρόμοια με το Κραχ του 1929.
   Η ιδεοληψίες της κυβέρνησης δεν της επιτρέπουν να δει  την διεθνή και ΕυρωπαΪκή αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, ούτε βεβαίων ότι τα Ελληνικά λιμάνια την προηγούμενη πενταετία κατάφεραν να έχουν κερδοφορία .
   Σε μια τέτοιου μεγέθους οικονομική κρίση, είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ιδιωτικοποίηση αλλά ξεπούλημα, που πιθανόν θα ικανοποιήσει μόνο “φίλους” της νεοφιλελεύθερης Μητσοτακικής δεξιάς .
Επειδή ο “λύκος” του νεοφιλελευθερισμού ακονίζει τα δόντια του,  είναι ανάγκη να μη μείνει κανείς απαθής 
                                                                                        8-4-2020 
                                                                                 ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

Σχόλια