Με την επιτροπή των φορέων του Τυχερού συναντήθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου



 Με την επιτροπή των Φορέων του Τυχερού που συντονίζει τους κατοίκους για το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς και την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ και του Περιφερειακού Ιατρείου, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου αποτελούμενη από τον συντονιστή της Ν.Ε Σπύρο Δέδογλου, τον συντονιστή του τμήματος Οικονομίας και Οικονομικών Μενέλαο Μαλτέζο   και την συνεργάτιδα της βουλεύτριας Νατάσας Γκαρά  Βίκυ Ολμπασαλή.

Η αντιπροσωπεία άκουσε τις απόψεις  των φορέων και εξέθεσε τις θέσεις του κόμματος οι οποίες είναι ξεκάθαρες  


Η προγραμματική θέση  του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ  για το νέο ΕΣΥ προβλέπει  ενίσχυση  της πρωτοβάθμιας υγείας  που σημαίνει ότι τα περιφερειακά ιατρεία έχουν σημαντικό ρόλο στην προστασία της υγείας των πολιτών. Το Ιατρείο του Τυχερού το οποίο σήμερα έχει ένα γιατρό 7 φορές το μήνα θα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι με τους 2 γιατρούς και τις 2 νοσηλεύτριες σε καθημερινή βάση .

Για τα ΕΛΤΑ επίσης η θέση μας ειναι ξεκάθαρη, θα πρέπει να μην κλείσει κανένα κατάστημα στον Έβρο από αυτά που για πολλές 10ετίες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους .





Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ  για το τραπεζικό σύστημα είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές της κυβέρνησης η οποία αδυνατεί να βάλει κανόνες έχοντας οφειλές 340 εκ ευρώ προς αυτές και για αυτό ψήφισε την ασυλία των τραπεζικών στελεχών . Το δημόσιο έχοντας μετοχές στις συστημικές τράπεζες οφείλει να βάλει κανόνες στη λειτουργία τους. Δεν νοείται στην παραμεθόριο δική μας περιοχή να κλείνουν υποκαταστήματα εντείνοντας τις ανισότητες μεταξύ κέντρου και περιφέρειας 

Σχόλια